05 мај 2009

Davanje na zakup vojnoturističkog kompleksa “Bigovo – Trašte”, Kotor

Crna Gora je konačno odlučila da se ne bavi samo prodajom državnih površina, već i da krene sa davanjem dugoročnih zakupa određenih površina i na taj način sačuva te površine u vlasništvu Crne Gore.
Vlada Crne Gore je pozvala sve sposobne investitore da dostave ponude za uzimanje u dugoročni zakup od 30 godina , vojnoturistički kompleks “Bigovo – Trašte”, Kotor. Tu bi bila uključena izgradnja i upravljanje ovim turističkim kompleksom. Cilj Vlade je da se ovaj dio razvije i postane multifunkcionalan turistički kompleks visokog nivoa, koji će da pruža razne vrste aktivnosti, posebno odmor i rekreaciju. Međutim treba napomenuti da su postavljeni i određeni uslovi koje ponuđač mora ispoštovati. A to su:
Ponuđač mora dokazati da je u poslednje tri godine ostvario ukupan promet od najmanje 100 miliona eura.
Ponuđač mora biti međunarodni hotelski brend-operater koji je međunarodno priznat kao uspješan hotelski operater sa najmanje dva hotelska resorta međunarodnih standarda četiri plus i/ili pet zvjezdica i mora imati najmanje 5 godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju sličnim projektima.
Tenderska komisija za turističku valorizaciju Kumbora, Trašte, Bigova, objavljuje javni poziv koji detaljno možete pogledati ovdje. Nadam se da će ovo biti realizovano na pravi način, a da će Crna Gora i dalje na ovaj način se odnositi prema državnim površinama, koje treba da ostanu vlasništvo ove zemlje.

Нема коментара:

Постави коментар