07 мај 2009

Celnici Aman Risortsa potvrdili da ta kompanija nastavlja da ulaze u turisticki kompleks na Svetom Stefanu i Miloceru

Singapurska kompanija Aman Risort će u turistički kompleks Miločer i Kraljičina plaža uložiti 85 milona eura umjesto planiranih 40 miliona, saopšteno je na sastanku crnogorskog premijera Mila Đukanovića sa prvim čovjekom ovog turističkog giganta Adrijanom Zekom. Đukanović je tokom dvodnevne posjete Singapuru dobio čvrsta uvjeravanja zvaničnika, ali i biznismena ove zemlje da su spremni da ulažu u Crnu Goru.
Kompletna investicija Aman Risortsa trebalo je da iznosi 40 miliona, a samo Sveti Stefan i Miločer koštaće nas 50 miliona, pojasnio je Zeka za Televiziju Crne Gore. U kompleks Kraljičina plaža uložićemo dodatnih 35 miliona, saopštio je Zeka. Na konstataciju da Aman Risort odgađa preuzete obaveze, Zeka je kazao da je važnije dobiti kvalitetan turistički kompleks, nego kada će posao biti završen.
- Lako je sagraditi novu zgradu, ali kada je riječ o nacionalnom nasljeđu, to je mnogo ozbiljnija priča. Sveti Stefan je važan za Crnu Goru, ali i za nas i želimo tamo da radimo, kazao je Zeka. Singapurski biznismen u Crnu Goru dolazi do kraja mjeseca i obećava da rečenica iz kataloga o najatraktivnijoj turističkoj destinaciji neće ostati mrtvo slovo na papiru.
- Obećao sam i garantujem premijeru i Vladi da će Sveti Stefan biti, ako ne najbolji, onda među najboljim kompleksima na Mediteranu.
Premijer Đukanović saopštio da Aman Risorts i crnogorska Vlada i u narednom periodu ostaju partneri.

1 коментар:

  1. Анониман10. мај 2009. 11:54

    Ako je odgadjanje preuzetih obaveza zaista u sluzbi osmisljavanja i sto uvjerljivijeg predstavljanja nacionalnog nasledja, onda ne vidim nikakav problem. Ako pogledamo na sta lice pojedina mjesta i gradovi, ciji su objekti gradjeni bez ikakvog plana (o nacionalnom nasledju i da ne govorimo), jasno nam je da takve stvari ne bi smjele da se ponavljaju.

    Jedino sto nije receno je koliko bi Aman Risortsu bilo potrebno okvirno vremena da zavrsi posao.

    ОдговориИзбриши